18 Temmuz 2008 Cuma

Dünya Şampiyonu İskandinavya'dan


Geçen seneki sürpriz Jorge Pan (Arjantin) - Mario Savio (Brezilya) finalinden sonra Gammonlife'ın haber başlığı unutulmazdı. Copa America finali değil , Dünya Tavla Şampiyonası Finali !!! Ve iki oyuncunun final maçından önceki sevinç gösterisinin videosu oldukça ilgi çekmişti.

Bu sene ise nispeten daha kuvvetli iki oyuncunun finali gelmiş. Şampiyon Lars Trabolt halihazırda 2 senede bir tüm dünya üzerindeki enternasyonel turnuva oyuncuları ve direktörleri tarafından yapılan seçim sonucunda yayınlanan 32 kişilik Giants of Backgammon listesinin 16.sırasında."Trabi" lakaplı ( ne demekse ? ) oyuncu 25 puanlık seride Portekizin tanınmış oyuncusu Mario Sequeira'yı 25-12 'yle geçmiş ve bu dünyanın en prestijli title'ını elde etmeyi başaran 4. Danimarkalı oyuncu olmuş.

Şimdiye kadarki Dünya Şampiyonlarına baktığımızda İskandinav Ülkelerinin 8 tane şampiyon çıkardığını görüyoruz. ( 4 Danimarka , 3 İsveç , 1 Norveç ) Bu ülkelerde tavlanın oldukça popüler olduğu ve pek çok tavla klübünün faaliyet gösterdiğini biliyoruz. Aslında bu ayrıntılı olarak farklı bir postun konusu olur .

33. Dünya Şampiyonası'nın sonuçlarının tamamını ChicagoPoint.com sitesinden takip edilebilir.
Cem , OyuniçindeOyun sitesinde turnuva izlenimlerini yazacağını belirtmişti ama fırsat bulamadı sanırım. Muhtemelen yine ilginç hikayeler ve ilginç pozisyonlar yaşanmıştır. Bizim ekip dönünce bayağı bir anılarını dinleriz. Zafer Abi'nin bir kaç bombası vardır kesin :)

Hiç yorum yok: